מרגיש עייף? אולי זו רק הרגשה.
כאשר מישהו מתלונן שלא ישן טוב, הוא מתאר ענין סוביקטיבי. אם הדבר נמשך מספר חודשים אז צריך לגשת לרופא ולברר את הסיבות להרגשה זו.
אם קמים בבוקר רעננים זו לא בעית שינה אלא הרגשה אישית. למרות זאת יש צורך לברר אם יש בעיה רפואית או נפשית שגורמת להרגשה זו.

למי יש הפרעות שינה?
הפרעות שינה מאפיינות גילאים מבוגרים יותר. יותר מבוגר משמע יותר הפרעות שינה מבחינה סטטיסטית.
הפרעות שינה מאפיינות גם מי שעובד בלחץ ובמתח רב, אפילו בגיל צעיר.
בדרך כלל אין הפרעות שינה לבני נוער, ואם מופיעות הפרעות שכאלו, כדאי לברר אם יש נושאים מלחיצים או בעיות מיוחדות שלא באות לידי ביטוי במהלך היום או שמסתירים אותן מהסביבה.
רמת הפרעות השינה זהה בדרך כלל בין נשים וגברים.

כיום יש אמצעים חדשים לטיפול בבעיות שינה למינהן. יש מגוון של הפרעות שינה, והטיפול בהן הינו לפי הגורם והתוצאה. לשינה חשיבות קריטית בכל הקשור לבריאות, להשמנה ולתפקוד היומי. לכן יש לטפל בדרך הנכונה בבעיות שינה מכל סוג, קטנות כגדולות.

הפרעות שינה נפוצות הן הפרעות בהן קמים ואוכלים אכילה לילית, הפרעות שינה עקב מתחים, סטרס בעבודה, לפני מבחן וכד, הפרעות שינה בהן מתעוררים אך קיים קושי להרדם ועוד.לעיתים אבל לא בד"כ הפרעות השינה מלוות בנחירות.
ברוב המקרים ניתן לטפל בבעיות השינה אצל הרופא ולא צריך טיפול במעבדת שינה מכיוון שיש מגוון טיפולים נוספים לפני כן. בדרך כלל הרופא יפנה אל מעבדת שינה כאשר מדובר על בעיית שינה המלוות בעצירות נשימה.

הפסקות נשימה קיצוניות דורשות שימוש בסיפאפ. מכשיר אשר מזרים חמצן למוח כדי לא לרדת מ 96 אחוז.